Flash MX & Flash CS3

Flash MX & Flash CS3

BENVINGUTS AL BLOG!!

En aqusest blog ens dedicarem a explicar i ensenyar com és fan i que són els jocs flash.

Particularment el nostre joc flash serà de naus espacials.

Citat per: Arnau Corominas i Roger Ojeda

2 de juny 2010

Recomanacions

Recomanem a la gent recent inicada en el programa, la utilització de l'adobe flash 8 ja que aquest utilitza una programació molt simple que ajuda en l'aprenentatge fàcil i ràpid en el llenguatge d'actionscript.

Als més experimentats en el programa, ja recomanaríem el macromedia flash MX que utilitza el llenguatge d'actionscript 1.0 i les interpolacions de forma i de moviment, amb aquestes és pot simplificar gradualment el nombre d'imatges necessaris en un moviment de fotogrames.

Llavors per tal d'apendre més sobre el programa ja recomanem l'Adobe flash CS3 o CS4, que utilitzen l'actionscript 2.0 i 3.0.

Definicions que cal saber

Què és el programa flash?

El programa flash es un programa desarrollat originalment per Macromedia, que pertany a actualment a Adobe. Aquest programa utilitza principalment gràfic vectorials,códics de programa,imatges ràster,utilitza el so i el so bidireccional.

Què és el flash player?

El flash player és el nom del programa que executa els .swf que crea l'Adobe flash.

Què és l'actionscript?

L'actionscript és el llenguatge de programació utilitzat en aplicacions web realitzades entorn al Macromedia flash.

1 de juny 2010

Novetats més destacades de CS5

Aqui estan les novetats més destacades, del nou i actual Adobe Flash CS5:

Nou motor de text: controli el text mitjançant tipografia amb qualitat d'impressió a través del nou marc de treball de disseny de text (Text Layout Framework). Treballi amb columnes i text bidireccional, i mantingui la composició i el format amb més fidelitat al importar d'altres productes d'Adobe.

Arxiu FLA d'origen basat en XML: gestioni i modifiqui projectes mitjançant sistemes de control d'origen i col • labori en arxius d'una manera més senzill. Una implementació no binària obtinguda a partir de XML del format FLA permet que els projectes i actius associats funcionin com a elements en un directori o en una carpeta.

Panell de fragments de codi: inclogui ràpidament codi funcional per accions, animació, àudio, vídeo, i navegació de línia de temps i controladors d'esdeveniments. Reduïu la corba d'aprenentatge d'ActionScript ® 3 i augmenti la creativitat mitjançant la inserció de codi predissenyat en els projectes.

Editor d'ActionScript millorat: augmenti la velocitat de desenvolupament amb un editor d'ActionScript millorat que inclou una finalització de codis i un suggeriment de codis de classe personalitzada. Inicieu projectes i controli els aspectes clau de l'ocupació de codi d'ActionScript d'una manera més ràpid, o consulteu el seu propi codi o les biblioteques de codi externes de forma més eficaç.

Millora de la integració amb Adobe Creative Suite: millori la productivitat i el flux de treball en usar Adobe Photoshop ®, Illustrator ®, InDesign i Flash Builder ™. Aprofiti el format d'arxius gràfics FXG i la integració amb la versió minimitzada de Bridge (Adobe Mini Bridge) per a la gestió digital d'actius.

Atentament Roger Ojeda.

27 de maig 2010

S'estrena el nou Adobe Flash CS5

Ja es pot aconseguir a la botiga o a la web, si es compra abans del 31 de maig i obtendra'n el nou CS5 sense preus d'envio.

Per mes informacio podeu contactar amb el responsable de missatges, aqui els deixu el seu hotmail:

info@adobe-direct.com

I aqui en tenen mes informacio ;

"*Oferta válida sólo para Adobe Creative Suite 5 Production Premium adquirido a través de la Tienda Adobe, la tienda para centros de enseñanza o el centro de atención telefónica del servicio de ventas de Adobe. La oferta sólo es válida para las ediciones comerciales, Estudiantes y Profesores y para centros de enseñanza. La oferta sólo es válida para clientes de España. Sólo para pedidos realizados entre el 12 de abril de 2010 y el 31 mayo de 2010. El descuento de los gastos de envío es acumulable a otras ofertas. El descuento de los gastos de envío no es válido para licencias por volumen ni fabricantes de equipos originales. Esta oferta está sujeta a cambios o anulación sin previo aviso. Esta promoción no será válida si lo prohíbe la ley.

Éste es un mensaje promocional de Adobe Systems UK, sus filiales y representantes (“Adobe”), Stockley Park, 3 Roundwood Ave, Uxbridge, UB11 1AY Reino Unido. Si desea que Adobe no le envíe más mensajes de este tipo en el futuro, haga clic aquí o envíe un mensaje a la dirección unsubscribe@adobe-direct.com. También puede enviarnos una carta a la siguiente dirección.

UNSUBSCRIBE
Adobe Direct
LHR/GLA/62362
Postbus 71112
3000 PC ROTTERDAM
Holanda

La confidencialidad de sus datos es importante para nosotros. Puede consultar la Política de Confidencialidad de Adobe en la siguiente dirección: http://www.adobe.com/es/misc/privacy.html.

Adobe, el logotipo de Adobe y Creative Suite son marcas registradas o marcas comerciales de Adobe Systems Incorporated en los Estados Unidos y/u otros países. Las restantes marcas son propiedad de sus respectivos titulares.

© 2010 Adobe Systems Incorporated. Todos los derechos reservados. Domicilio social: Adobe Systems Software Ireland Limited, 4-6 Riverwalk, Citywest Business Campus, Saggart, Dublín 24, Irlanda. Inscrita en el Registro Mercantil con el número: 344992. ".

Espero que els pugui servir, mes endavant explicarem les seves novetats.

26 de maig 2010

Video relacionat amb l'eina ós.

Com vaig suposar molts dels lectors d'aquest blog no saben quina és ni com es fa servir aquesta eina ós del nou Flash CS4, per això he estat buscant un video que ho ensenyés, aqui el tenen:

25 de maig 2010

Novetats del nou flash CS4

La novetat més principal d'aquest programa flash en diferencia dels altres aquest comptarà amb un nou sistema de coordenades Z que farà que els objectes,símbols,etc, es puguin crear en 3 dimensions.

Altres novetats són les de:

1- Animació basada en els objectes: Total llibertat per modificar el nostre símbol sense preocupar-nos per la línia de temps.

2- Animació amb transformació en 3d: A través de l'eina de transformació en 3d (W) podem transformar els objectes a objectes de 3 dimensions.

3- Cinemàtica inversa: Utilitzant l'eina "ós" amb la que podrem articular las animacions de forma que podrem realitzar animacions d'una persona caminant o qualsevol altre tipus d'articulació.

18 de maig 2010

Tutorial, com hem fet el joc flash.

En aquest capitol de tutorial mostrarem com fer el joc, començant per el fons i la nau:

Creem el fons i la nau.

Capitol 1

Donar moviment a la nau.

Capitol 2

Marcar els limits amb un contorn al voltant del fons.

Capitol 3

Donar l'opcio de disparar bales a la nau.

Capitol 4

El nostre joc flash

Últimament hem estat parlant de que us enseñariem a fer un joc, pero no hem especificat quin.

Per aixo hem penjat aquest joc que es el que hem fet, per tal de que se'n fasin una idea.

Aqui en tenen el joc que hem fet en arxiu SWF observin i comentin:

clica aqui

Atentament Roger Ojeda Orriols .

18 d’abr. 2010

Més informació sobre la creació d'un joc flash:

Per a la seva creació necessitarem un programa anomenat:
Macromedia flash player CS3.

Aquest programa és divideix en capes, i per a crear moviments utilitzem interpolacions o bé accions, que depenen de la seva funció.

Cada capa pot estar fonamentada per més d'un dibuix.

Els dibuixos inicialment són normals i modificables dins de la mateixa capa, però hi ha una opció que n'és la de canviar el dibuix de normal a movie clip o bé a gràfic.

Quan és canviat a movie clip el dibuix pot rebre moltes accions i quan és gràfic està més limitat en quan a accions. Se sol canviar un dibuix normal a gràfic per tal de agrupare'l i fer-li un moviment o bé mantindre'l estàtic i canviar-ne el color, donar-li més brillantor o altres modificacions semblants a aquestes.

Proximament més informació, en cas d'algun dubte envieu un missatge a aquest correu : elcocomaniaco__9977@hotmail.com